Irene Link – Building A

Developed in partnership with Abland and SOM

The stylish and modern new 5 728m² Irene Link Building A is the first completed space in the new 84 928m² mixed-use Irene Link precinct in Irene.

The development has received a coveted Five-Star Green Star Africa certification, certified in association with the Green Building Council South Africa.

Ideally located in close proximity to the N1 highway, Irene Link Building A ticks all the boxes of an energy-efficient space situated in the immediacy of major road infrastructure and public transport.

Phase II of the envisaged Gautrain development plan includes a railway station almost directly adjacent to Irene Link Building A.

The building is designed as a P-grade commercial office development.

There is no better location for a lifestyle of true convenience within the desirable living and working space of an urban village atmosphere with Botha, Alexandra and Jean avenues and the N1 forming the borders of Irene Link.

Gautrain accessibility
Accessibility is guaranteed with the Gautrain in close proximity. Conveniently, the Gautrain bus route to and from the existing Gautrain station in Centurion runs past Irene Link in Jean avenue.

The envisaged second phase development of new routes for the Gautrain includes a new rail station that will be built next to Irene Link, with additional bus routes servicing the whole Irene village area.

All this makes Irene Link precinct one of the best-connected new mixed-use precincts in Gauteng.

A connected precinct
Seamlessly integrating the vibrant pulse of urban living with the tranquil landscape of the Irene Village area, Irene Link Precinct is an oasis in the city bustle. This premium lifestyle development offers the unparalleled convenience of commercial, residential, retail and educational space, with a hotel and medical centre in one free-flowing precinct, all with easy access to the N1 highway just around the corner.

Stylish offices, green recreational spaces, an international hotel, a modern gym and a variety of world-class restaurants make this precinct the ultimate in luxury and convenience. Pedestrian comfort is paramount to the development, with walkability integrated into all aspects of the precinct. Internet connectivity is fundamental, with high-speed fibre available throughout the area.

 

Click to view larger

This stylish development is characterised by an urban park look and feel and linked by an internal landscaped spine. The contemporary architecture of the building communicates a new vibrancy and economic growth alongside the older residential area of Irene. The architecture also contributes to the precinct’s sense of place and ties into the greater urban plan of the Irene village area.

The developers and architects had a clear vision to create a permeable envelope that allows almost 360° views of the beautiful surrounding suburbs of Irene and Doringkloof. This facade allows for ample natural light to penetrate the inner floor plates. The distinctive organic curves of the building’s exterior envelope, allow it to be viewed as a soft mass instead of a hard barrier from the highway. The building is characterized by a double-glazed clear northern and western glass envelope which benefits the internal acoustic and thermal conditions. A raised podium gives the impression that the building sits lightly on the site and provides pleasant break-out spaces to the north and south.

Gallery